Yerleşim Yerlerinden Uzakta Açık Alanlarda Yapılan Çalışmalar ile ilgili soru bankası

Yerleşim Yerlerinden Uzakta Açık Alanlarda Yapılan Çalışmalar ile ilgili soru bankası

  

Soru 1

Açık alanlardaki çalışma yerlerini aşağıdakilerden hangi yönetmelik kapsamaktadır?

 

  1. Yapı İşlerinde Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliği
  2. İş Sağlığı ve Güvenliği Usul Esasları Hakkında Yönetmelik
  3. İş Yeri Bina ve Eklentileri Hakkında Yönetmelik
  4. İş Sağlığı ve Güvenliği Tüzüğü

 

Cevap a

 

Soru 2

Açık alanlardaki çalışma yerleri aşağıdaki hususlardan hangisi ya da hangileri göz önünde bulundurularak sağlamlığı ve dayanıklılığı hesaplanır?

 

I Çalışan işçi sayısı,

II Üzerlerinde bulunabilecek maksimum ağırlık ve bu ağırlığın dağılımı,

III Maruz kalabileceği dış etkiler,

 

  1. I, II
  2. II, III
  3. I, III
  4. I, II, III

 

Cevap d

 

Soru 3

Çalışma yerlerinin sağlamlığının ve dayanıklılığının kontrolleri ne zaman yapılmalıdır?

 

  1. Derinliğinde değişiklik olduğunda
  2. Çalışanların düzensiz davranışlarında
  3. Çalışma saatlerinin uymamasında
  4. Dinlenme saatlerinin uygunsuz olmasında

 

Cevap a

 

Soru 4

Aşağıdakilerden hangisi enerji dağıtım tesislerinde dikkat edilecek hususlar arasında yer almaz?

 

  1. Yapı işlerine başlamadan önce alanda mevcut olan tesisat belirlenecek, kontrol edilecek ve açıkça işaretlenecektir.
  2. Yapı alanında elektrik hava hatları geçiyorsa, mümkünse bunların güzergâhı değiştirilerek yapı alanından uzaklaştırılacak veya hattın gerilimi kestirilecektir.
  3. Tesislerin elektrik hattından uzak tutulması
  4. Çalışmaların aksatılmadan devam edilmesi

Cevap d

 

Soru 5

  • Sağ eli kullanma yetikisinde kayıp
  • Sağ el egemenliğinin kaybı
  • Reaksiyonlarda genel yavaşlama
  • Vücutta peltekleşme

Gibi hastalık göstergeleri hangi hastalığın göstergesi olabilir?

 

  1. Pernio
  2. Donma
  3. Hipotermi
  4. Siper Ayağı

 

Cevap c

 

Soru 6

Bir korkulukta aşağıdakilerden hangileri bulunmalıdır?

 

I Bir tırabzan

II Orta seviyesinde Bir ara korkuluk

III Tabanında eteklik

 

  1. I
  2. I, II
  3. I, II, III
  4. II, III

 

Cevap c

 

Soru 7

Bütün iskeleler ………….hareket etmeyecek ve ……………..şekilde tasarlanmış ve ……………her ay yapılmış olmalıdır.

 

Yukarıda boş bırakılan yerleri doldurunuz?

 

  1. Kendiliğinden-Çökmeyecek-Bakımları
  2. Kendiliğinden-Bakımsız-Uygulaması
  3. Düzensiz-Çökmeyecek-Bakımları
  4. Düzensiz-Çökmeyecek-Uygulaması

 

Cevap a

 

Soru 8

Aşağıdakilerden hangisi kaldırma araçları için yanlış bir uygulamadır?

 

  1. Kullanım amacına uygun ve yeterli sağlamlıkta tasarlanmış ve imal edilmiş olacak,
  2. Kaldırma araçlarını iş yerinde çalışan her işçi kullanmalıdır.
  3. Doğru şekilde kurulacak ve kullanılacak,
  4. Her zaman iyi çalışabilir durumda olacak,

 

Cevap b

 

Soru 9

 

Aşağıdakilerden hangisi Çığ Oluşumunu Tetikleyen Faktörlerden biri değildir?

a. Fırtına

b. Arazinin eğimli olması

c. Kar yağışından sonra havanın ısınması

d. Kalın Taze Kar Tabakası

 

Cevap c

 

Soru 10

 

Aşağıdakilerden hangisi dünya literatüründe yer alan sel ana gruplarından biri değildir?

 

a. Nehir Ağzı Selleri

b. Felaket Öncesi Seller

c. Çamurlu Seller

d. Felaket Sonrası Seller

 

Soru 11

 

Aşağıdakilerden hangisi Kasıtlı Çıkarılan Orman Yangınlarındandır?

 

a. Eğlence veya gösteri için ormanda ateşle bir şeyler yapılması ateş yakılması

b. Ormanda güvenlik tedbiri almadan ateş yakmak.

c. Cam ve cam kırıklarını ormanda bırakmak, güneş ışığının camdan yansıyarak otları yakması.

d. Orman içinde veya bitişiğindeki tarla veya otlakları genişletmek.

 

Cevap d

Soru 12

 

Aşağıdakilerden hangisi sel sırasında alınacak önlemlerden ‘Güvende Olmak’ ile alakalı değildir?

 

a. Varsa afet ilk yardım çantasını yanınıza alın.

b. Aracınızı selden etkilenmeyecek bir yere çekin.

c. Sel suyu, akıntı ya da nehirlerde yürümeye çalışmayın.

d. Ev yada işyerinizi boşaltmanız gerekiyorsa; elektriği, doğalgazı vb. kapatın.

 

Cevap a

Soru 13

 

Aşağıdakilerden hangisi Jeolojik Kökenli Açık alan tehlike kaynaklarından biri değildir?

 

a. Deprem

b. İklim değişiklikleri

c. Yanardağ patlamaları

d. Heyelan

 

Cevap b

 

 

Soru 14

 

Aşağıdakilerden hangisi baca gazı zehirlenmelerinden korunma yöntemlerinden biri değildir?

 

a. Baca ve borularda zift ve katran oluşumunu engellemek için soba, bacaya en uygun mesafeye kurulmalı ve çok sayıda dirsek kullanılmalıdır.

b. Soba borusu ve dirsekleri belli periyotlarda

c. Sobanın hava girişleri tamamen kapatılmamalıdır.

d. Sobadaki ateşin üzerine kömür ilave edilmemesi, dolu kova ile değiştirilmesi gerekir.

 

Cevap a

 

Soru 15

 

Aşağıdakilerden hangisi doğada yön bulma yöntemlerinden biri değildir?

 

a. Pusula Yardımı İle Yön Bulma

b. Saat Yardımı İle Yön Tayini

c. Mantarlar Yardımı İle Yön Tayini

d. Kutup Yıldızı İle Yön Bulma

Cevap c

 

Soru 16

 

Aşağıdakilerden hangisi Kasıtlı Çıkarılan Orman Yangınlarından değildir?

 

a. Yabani hayvanları uzaklaştırmak

b. Orman içinde yapılan kanunsuz işleri gizlemek için çıkarılan yangınlar

c. İş ve çıkar elde etmek

d. Çocukların orman içinde ateşle oynamaları

 

Cevap d

 

Soru 17

Aşağıdakilerden hangisi Kuvvetli Don ve Buzlanma sıcaklık aralığıdır?

 

a. 0 °C altında

b. <= – 10°C

c. 5 °C altında

d. – 5 °C < <- 10°C

Cevap d

 

Soru 18

Aşağıdakilerden hangisi Meteorolojik Kökenli Açık alan tehlike kaynaklarından biri değildir?

 

a. Çığ

b. Orman yangını

c. Kuraklık

d. Deprem

 

Cevap d

 

Aşağıdaki linkten dosyayı indirebilirsiniz;

konularina_gore_sorular_YERLEsiM_YERLERiNDEN_UZAKTA_AciK_ALANLARDA_YAPiLAN_cALisMALAR

Bu sayfayı google da beğenmek istiyorsanız
tıklayın.
Etiketlenmiş , .Yer işareti koy permalink.